lauantai 7. syyskuuta 2013

Suunnitelmia syksylle

Kesällä ei neulomiset ja virkkaukset paljon kiinnostaneet. Valitsin mieluummin kirjan kaverikseni takapihalle. Ompelin sentään muutaman kesävaatteen, joista voisin tehdä postaukset kun ne onnistuivat niin kivasti! Elokuun alkaessa muistin taas ihanat syysvaatteet ja -asusteet, ja suunnitelmat alkoivat muodostua. Viime syksynä neuloin ensimmäisen neuletakkini, jota käytinkin jonkin verran talven aikana. Se oli kuitenkin liian paksu sisällä käytettäväksi, eikä mallikaan ollut ihan täydellinen (mitäs teit ilman ohjetta!), joten neule sai lämmittää takin alla niinä päivinä kun pakkasta oli liikaa. Parannettavaa siis on.

No tästä sisuuntuneena (ja Ravelryyn hurahtaneena...), löysin ohjeen simppeliin shaalikaulukselliseen neuletakkiin. Tämä malli on jo päässyt puikoille, yläosa/raglanlisäykset on jo tehty ja seuraavaksi jatkan vartalon neulontaa. Langaksi valikoitui Dropsin Merino extra fine. Dropsin merinot taitaa olla mun suosikkilankoja... Vielä on harkinnassa väri reunan icordille, pinkki kyllä houkuttelee.Seuraava himotus on löysä neulepaita, ns. lörttöpaita. Vastaavia mulla on ollu H&Mltä, mutta matskut ei ole niissä miellyttäneet. Täten on siis parempi tehdä oma! Tähänkin löysin Ravelrystä varteenotettavan mallin. Saatan kuitenkin jatkaa vielä etsintöjä paremman toivossa (pitkät hihat ois kivat!). Lankoja ehdin jo vähän tutkailla tätä projektia silmällä pitäen, mutta tajusin että nehän on pirun kalliita! Tähän paitaan haluaisin jonkun todella ihanan luksuslangan, ehkä silkkiä, merinoa jotain muutan ihanaa. Madeline Toshia oli tähän ohjeeseen ehdotettu, mutta siitä tehtynä langat maksaisivat lähes satasen! Hhmm, saisikohan sitä halvemmalla Helsingin käsityömessuilta?


Näiden ihanuuksien lisäksi kaipaan uusia villasukkia, ihan vaan tavallisia villasukkia. Myyntiin niitä olen tehnyt tänä syksynä jo muutamat, mutta seuraavaksi itselle! Syksyn eka myyntitapahtuma on takana, seuraava vasta joulukuussa. Ehkä siihen väliin löydän vielä jotkut messut/markkinat. Helsingin käsityömessuille menen tietenkin ihan vaan asiakkaana, ihastelemaan muiden tuotoksia.


kuvat linkkien takaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti