torstai 31. tammikuuta 2013

Joululahjoja

Onko jo liian myöhäistä esitellä joululahjojaan? Toivottavasti ei. Alkuvuosi on ollut sellaista haipakkaa, että en ole ehtinyt vielä lukemaan yhtäkään näistä lahjaksi saamistani kirjoista. Selasin kaikki kuitenkin heti aattoyönä läpi, ja hyviltähän nuo vaikuttavat. Kirjasaldo oli siis mittava, Outi Pyyn Trashion!, Ingalill Johansson&Ewa K Andersonin Luonnonkauniit neuleet ja Tammen kustantama Style muotiblogikirja.

Trashion varmaan on jo kaikille tuttu. Itse vähän petyin, koska en oikeen löytänyt sieltä oman tuntuista projektia (paitsi tietty se ihana Union Jack-villatakki!). Ehkä se johtuu projekteihin valituista väreistä ja materiaaleista. Esim. ne huivi-sortsit voisin tehdä myös itselleni jostain eri kuvioisesta huivista. Mutta ehkä se onkin osa tämän kirjan ideaa, inspiroida lukijaa tekemään omia sovelluksiaan, tuunausta, trashonia. Oma tyylini on vaan niin kaukana fashionistä, että.. Ohjeet kuitenkin näyttää hyviltä, eiköhän niitä pysty seuraamaan.


Vähimmälle selaukselle jäi tämä Style kirja. Kirjassa siis on vinkkejä muotibloggaajilta ympäri maailman (sisko sanoi löytäneensä myös jonkun suomalaisen, itse en ole bongannut vielä). Löytyy paaaljon erilaisia asukuvia, tyyli-inspiraatioita ja "bändipaita x3" tyylisiä sivuja. Parasta on kuitenkin sivut, joille on koottu tietyistä vaatteista eri tyylejä/variaatioita. Esim. tällä juhlamekko sivulla löytyy varmaan kaikki mahdolliset mallit. Meillä oli pukuompelijan oppikirjoissa vastaavanlaisia koonteja ja minusta ne on hyödyllisiä. Ainakin voi joskus päteä vaate faktoilla ;D.


Luonnonkauniissa neuleissa on niin skandinaavi tunnelma että menee jo melkein yli! Neuleita löytyy laidasta laitaan, sekä asusteita että vaatteita. Kyllä tästäkin vielä jotain syntyy, kunhan vaan ensin päätän minkä mallin teen. Voi olla että vaihdan myös väriä johonkin muuhun. Nättejä kuvia nyt joka tapauksessa.Sain lahjaksi myös jotain itsetehtyä. Äiti oli virkannut kaikille kolmelle tytölle omat korit, mä sain sinisen. Tää on ilmeisesti ontelokuteesta virkattu, ohjeesta ei tietty hajuakaan kun en itse ole tehnyt. Nyt pitäis vaan raivata paikka tälle jostain. Tällä hetkellä se makaa sohvan reunalla täytteenään erilaista sälää jalkarasvoista alkaen. Jonain päivänä minusta tulee yhtä siisti ja seesteinen ihminen, kuin niistä skandinaavisista neulemalleista. Yeah right.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti