keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Bunting

Englannissa asuessani host-äitini ompeli ja myi ihania, kustomoituja buntingeja. Hän kirjoitti niihin saajan nimen tai jonkin muun sanan ja laitto aplikoidut kuvat päihin. Röyhkeästi varastin hänen ideansa ja tein itsellenikin yhden buntingin. Siinä kun vuoden verran seurasi sivusta niiden valmistusta, ei tarvinnut paljon miettiä kun itse aloitti tekemään.


Olen käynyt muutamissa tilaisuuksissa myymässä omia tuotteitani, ja kaipasin myyntipöytään jotain persoonallista koristetta. Yleensä käytössä on pöytäliina, mutta ajattelin että voisin laittaa vielä buntingin lisäksi. Päätin että kirjoitan siihen "handmade", se sopi moneen eri tekniikkaan eikä sido minua mihinkään tiettyyn (vrt. Iidan virkkaukset). Laitoin vielä päihin kruunut, koska niistä on tullut jotenkin mun "tavaramerkit" (löytyy yhdessä muodossa myös tatuointina).


Ohje on helppo. Leikkaat kankaasta sopivan kokoisia kolmioita, haluamasi kirjaimet tai kuviot ja applikoit ne kiinni kolmioon. Sen jälkeen oikeat puolet vastakkain ompelet kolmiot yhteen ja yhdistät kaikki valmiit kolmiot toisiinsa vinonauhalla. Voit käyttää liimakangasta kirjaintenkiinnitykseen (tulee siistimpää ja kirjaimet pysyy paremmin paikallaan), minä olin liian laiska siihen. Myös oikeinkirjoitukseen kannattaa kiinnittää huomiota, ettei vahingossa ompele kirjaimia vääriin kohtiin.


Tälläistä tällä kertaa. Ompelu on taas alkanut kiinnostaa pitkän neulomiskauden jälkeen. Tai on mulla neulontatyökin vielä kesken, mutta yli puolen välin jo! Kevääksi haaveilen muutamasta uudesta paidasta ja ehkä jakusta. Muistaakseni Modassa oli yksi varteenotettava malli. Taidankin siirtyä selaamaan lehtiä...

4 kommenttia:

 1. Todella hieno! Tommosia olis tosi ihana tehä lastenjuhliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo näissä on mahdollisuuksia loputtomiin, esim. materiaalin kanssa. Ja sopii mainiosti lasten juhliin, ja miksei lastenhuoneeseenkin!

   Poista
 2. Tosi hauska viirinauha! Mää niin nään tälläsen kaikissa ihanissa kirkkaissa väreissä ja pilkuissa! Oli muuten ihan hyvä muistutus tuon oikeinkirjoituksen kanssa...vois muuten jälkikäteen, kröhöm, ärsyttää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman kerran seurasin sivusta kun host-äiti kirosi ja alko purkamaan omaansa, että tuli mieleen mainita oikeinkirjotuksestakin. ;D Mikään ei oo niin ärsyttävää kun työn purkaminen.

   Poista