sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Datura hack

Yhden Daturan olen jo tehnyt, ja inspistä oli toiseen. Harkitsin, jos olisin tehnyt kauluksellisen version, mutta samaan aikaan oli himo kirjoa. Löysin pari sashiko kuvaa ja se oli menoa sitten. Harjoittelin kuvioita ensin paperille piirtämällä, ja hyvä niin. Ekat yritykset ei menny ihan nappiin, parempi se kai on testailla ennen neulaan tarttumista.


Topin kaavaan tein pieniä sovitusmuutoksia, jotka tuli esille edellisellä kerralla. Niiden lisäksi jätin takaa pois nappilistan ja jätin kaula aukosta kuviot pois. Loppujen lopuksi ollaankin jo aika kaukana alkuperäisestä Daturasta. Miehustat tulee tässä mallissa kaksinkertaisina. Etukappaleeseen lisäsin vielä tukikangasta, kai se pysyy nyt kirjailuineen vähän paremmin kasassa. Kangas on Eurokankaan palaosastolta pellavalaatikosta. Jotain sekoitetta se kuitenkin on, koska kankaassa on vähän joustoa.

Kirjoin ensin vaakasuuntaan menevät langat, ja sitten keskeltä edestä lähtien pystysuorat. Näin sain kuviot edes jotenkin oikeaan kohtaan.
Aloitin kirjailulla. En piirtänyt apuviivoja tms. vaan käytin kankaan raitoja apuna. Kuviot ei todellakaan ole suoria, niin vapaalla kädellä ne on tehty. Säilyypähän käsityön leima. Muistan, että katselin Harry Potter leffoja samalla kun kirjoin. Parin leffan verran meni siis aikaa. Lanka oli taas mummon aarteita. Kaappasin perinnöksi itselleni peltirasiallisen mummon kirjontalankoja. Siellä oli ihan perus muliinilankoja, mutta myös ikivanhoja puisia lankapuolia. En osaa sanoa oliko osassa vielä alkuperäiset langatkin, mutta osaan oli mummo selvästi kierittänyt uutta lankaa säilytykseen. Onneksi tätä kirkkaansinistä löytyi tarpeeksi! Loppu ompelu olikin sitten suhteellisen selvää kauraa. Helmassa käytin vinonauhaa, koska tykkään sen jättämästä jäljestä.

Aurinko vähän häikäisi...
Toppi on ihanan kevyt, mutta pysyy kuitenkin päällä jämäkän miehustan takia. Täydellinen kesätoppi siis! Käy tämä myös neuleen kanssa, on meinaan toppi päässyt vierailemaan jo Moskovassa ja päiväkodin kevätjuhlassakin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti