perjantai 14. syyskuuta 2012

Koukutut tumput

Eli tässä olisi nyt nämä tumput (lapaset jos hienostellaan)! Tekniikka on siis nimeltään koukkuaminen ja jälki muistuttaa kudottua kangasta. Tällä tekniikalla saa ihanan paksut tumput ja valmista tulee suht nopeaan. Ostin siis messuilta lanka/koukku-paketin jossa oli kolme kerää lankaa, koukku ja ohje. Lankana oli Dropsin Eskimo ja Karisma. Kummatkin 100% villaa ja täytyy näin villa-allergisena sanoa että tuntuvat ihanilta. Tykkään omissa tumpuissani käyttää ns. sisätumppuja (yleensä trikoisia), koska en muuten pystyisi villaisia pitämään. Suoraan iholla villa kutittaa, mutta jos on jotain välissä, niin pystyn yleensä pitämään. Sama pätee sukkiin, pipoihin, neuletakkeihin... On vuosien varrella ommeltu jos minkämoista viritystä että voisin käyttää villa tuotteita. Pipoihin esimerkiksi voi helposti lisätä kaistaleen fleeceä otsan korkeudelle.


No anyways, lanka on siis ihanaa. Ohje oli suomennettu ja lisätty pakettiin alkuperäisten ohjeiden lisäksi. Itse pidin suomennettua ohjetta jotenkin sekavana. Käytinkin sitten englanniksi olevaa ohjetta (jossa oli myös kuvat) alkuun pääsyyn ja suomeksi olevaa tumppujen tekemiseen. Tekniikka on ihmeen helppo ja yksinkertainen. Itse onnistuin heti ensimmäisellä yrityksellä. Paitsi että tein liian pienet tumput, kun tein ohjeen mukaan. Ilmeisesti käsialani on tiukempi kuin tiesinkään.. Lisäsin muutaman ketjusilmukan ja sain oikean kokoiset tumput.


Tähän tumppu-malliin ei tullut lisäyksiä peukaloa varten, mutta ilmeisesti sekin olisi mahdollista. Muutenkin peukalo onnistui hyvin. Neuloessa tekemäni peukalot on aina liian leveitä ja niiden juureen jää koloja. En muista koskaan tehneeni täydellistä peukaloa. Koukkuamalla peukalo onnistui kuitenkin tosi hyvin! En sano että vielä täydellisesti, mutta tosi tosi hyvin. Kärkeen tuli kolmiomainen kavennus, josta en yleensä pidä, mutta toimii tässä mallissa. Voisin kyllä tulevaisudessa kokeilla tehdä myös pyöreämmän kärjen.


Näitä oli niin kiva tehdä, että varmasti teen vielä uudestaankin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti