perjantai 14. syyskuuta 2012

Käsityömessut

Käväisin Helsingin käsityömessuilla viime viikonloppuna, ja ai että! Inspiroiduin niin monesta asiasta! Niinhän tälläisissä tapahtumissa aina käy... Messut oli muutenkin oikein mukavat. Ainoana miinuksena oikeastaan ravintolan korkeat hinnat ja todella suppea valikoima. Niukan näköinen ceasar-salaatti 10e... Messut järjestettiin Wanhan Sataman messutiloissa ja esittelijöitä oli laidasta laitaan. Oli valmiita tuotteita, materiaaleja, työvälineitä, kirjoja... You name it, they had it. Jostain syystä messuilla oli tosi monia helmiä myyviä yrityksiä. Meidän mielestä jopa liikaa, mutta ehkä me ei äitin kanssa oltukaan kohdeyleisöä kun ei noita helmitöitä harrasteta. Erityisesti mieleen jäi pellavavaatteiden myyjät ja yllättäen lankakaupat. Pellavakangasta löytyy onneksi jo kotoa, niin ei tarvinnut muuta kuin imeä ideoita itseensä ja suunnitella oman tunikan tekemistä. Mielessä on ehkä jonkun printin painaminen tunikan helmaan, we'll see.

Lankakaupoista ei sitten selvittykään ihan vain katselulla ja suunnitelulla. Ostin kolme kerää lankaa ja yhden koukun. Niistä oli tarjouksessa setti johon kuului langat, koukku ja ohjeet lapasten tekoon. Se mikä tässä on erikoista on se että virkkuukoukussa on kaksi päätä ja sillä tehdään turkkilaista virkkausta. Lopputulos on sellaista vähän kudotun kankaan oloista. Laitan sitten valmiista lapasista kuvaa, jos niistä tulee esiteltävän näköiset. Joka tapauksessa on virkistävää kokeilla uutta tekniikkaa ja odotan innolla minkälaista jälkeä saan aikaan!


Itse asiassa tumput on nyt valmiit! Tää postailu kestää joskus hetken, ja tääkin on lojunut muutaman päivän luonnoksissa kun ei ollut sopivaa kuvaa. Tässä tämä nyt kuitenkin on. Taidan laittaa huomiselle postauksen ihan valmiistakin tumpuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti