maanantai 20. elokuuta 2012

Vaalea jakku

No niin, mulla on tällä hetkellä muutamakin projekti kesken/valmiina, mutta otetaan ekana tänään valmistunut. Lainasin pikkusiskoltani tänä kesänä yhtä jakkua rippijuhliin. Jakku oli muistaakseni Old Navy merkkinen ja ostettu vuosia sitten Jenkeistä. Tykkäsin jakusta tosi paljon, ja piirsinkin siitä kaavat ennenkuin se lähti siskon mukana Lontooseen. Osaan piirtää kaavoja ihan alusta astikin ja omille mitoilleni, no problem, mutta laiskuus iski ja piirsin kaavat suoraan valmiista jakusta. Siinä hommassa kannattaa vaan olla suht tarkka ja mitata ahkerasti, että saa hyvät kaavat.


Kankaaksi valitsin Eurokankaasta beigeä vakosamettia. Kankaassa on vähän joustoa ja kapeat raidat. Alkuperäisessä jakussa kankaana oli perus puuvillatvilliä, jossa oli myöskin vähän joustoa. Valitettavasti ihan tälläistä kangasta ei löytyny Eurokankaasta, mutta vakosamettikin oli hyvä vaihtoehto. Vuoria tähän jakkuun ei tällä kertaa tullut, vaan "huolittelin" saumat vinonauhalla. Vaikka yritin kuinka mitata saumoja ennen ostoksille lähtöä ja lisäsinkin aika reilusti ylimäärästä, nauha loppui kesken. Onneksi varastoista kuitenkin löytyi vastaavaa nauhaa valkoisena, ja käytinkin sitten lopputyöhön valkoista nauhaa. Lisäksi ostin kolme puista nappia.


Hihan kaavasta tuli tosi oudon näköinen, ja jos olisi ollut yhtään enemmän kärsivällisyyttä olisin tehnyt sovitus/harjoitushihan lakanakankaasta. Mutta kuten tavallista, valmista oli saatava nopeasti ja päätin ns. "wing it", katsoa kuinka käy. Ompelin hihan valmiiksi ja aloin neulata sitä istutusta varten ja ongelmiahan siitä seurasi. Hihassa oli aivan liikaa syötöstä, että siitä olisi saanut tavallisen istutetun hihan. Joten hihasta tulikin puhvihiha. Tai sellainen vähän niinku puhvi-hiha. Valmiina hiha istuu muuten ihan hyvin, mutta ei todellakaan täydellisesti. Kelpaa kuitenkin minulle.


Kaulukseen olen sen sijaan oikein tyytyväinen, siitä tuli siisti. Tässä jakussa on Peter Pan-kaulus tai baby-kaulus. Onkohan tälle jotain ihan suomenkielistä nimeä? Meillä koulussa se kulki noilla nimillä. Tätä projektia varten opettelin ihan ohjekirjan kanssa napinläven teon. Ja kuinka helppoa se olikaan! Mulla on ollut tämä kone jo muutaman vuoden, mutta en ole ikinä viitsinyt harjoitella napinläven tekoa, vaan tehnyt ne aina koulussa tai käsin tai tehnyt vaan napittomia vaatteita. No nyt olikin sitten kiva hurautella napinlävet kun se kerran onnistui niin helposti.


Tässä nyt siis sitten valmis jakku. Kuvasin tällä kertaa nuken päällä, täytyy pohtia josko tulevaisuudessa  saisi kuvattua ihan itseni päällä. Mutta tälläistä tällä kertaa, mitä tykäätte?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti