perjantai 25. heinäkuuta 2014

Sateenkaari tupsut


Kevään aikana innostuin virkatuista koruista. Tein muutaman virkatun bib-tyylisen korun, siis sellaisen ruokalapun näköisen! Niistä tuli tosi kivoja ja kun kerran ketjua oli, niin tein sitten vähän lisääkin. Kesäksi siis värikkäitä tupsuja! Sopii hyvin kesäiseen hippityyliin, ja ehkä se sitten tuo sitä samaa fiilistä talven keskellekin? Sen näkee sitten aikanaan. Nyt kuitenkin nautin kesästä ja auringosta hippeillen ulkona tupsujeni kanssa.


tiistai 22. heinäkuuta 2014

Koukkukotelo

Kaikkialla näkyy kuvia Virkkuri kirjan ohjeille tehdyistä laukuista, koreista, matoista ym ihanasta. Minulla ei kirjaa ole, enkä oli sitä lukenutkaan, mutta inspiroiduin muiden tuotoksista. Ajattelin että on ehkä turvallisinta aloittaa jostain suht pienestä. Virkkuukoukut ja puikot ovat kaivanneet jo tovin jotain vähän hienompaa säilytysratkaisua, kuin vanha kenkälaatikko. Langaksi Novitan Kartano valkoisena ja harmaana ja vinoraitaa virkkaamaan siis!


Lisäsin ylös läpän ja napin. Kyllä nyt kelpaa säilyttää koukkuja! Jos jaksaisi vielä tehdä toisen samanmoisen puikoillekin, ehkä sitten syksyn aikana. Tuo vie kuitenkin hirveästi aikaa, tuntui virkatessa ettei työ edisty yhtään! Tekniikassa on vielä hiottavaa lankojen pitämisen suhteen, nyt kun sai kokoajan olla selvittelemässä lankasotkua. Tekniikan parannuttua ehkä vauhtikin kasvaisi?


sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Datura

Kesä on tosiaan kulunut erilaisten ompelujuttujen parissa, jotkut onnistuneet paremmin kuin toiset... Tämäkin toppi valmistui jo kesäkuun alussa, napit vain puuttui. Koska olen joskus aikamoisen aikaansaamaton mato, niissä napeissa sitten kestikin kuukauden verran. Siitäkin huolimatta että useana aamuna katselin kaapissa jo roikkuvaa toppia kaihoisasti, "tuon haluaisin pukea juuri tänään".

don't ask...


Toista paitaprojektia varten metsästin pikkukaupungistani helmiäisiä neppareita, eikä niitä tietenkään löytynyt mistään. Pakkomielle kun oli, niin eikun Ebayhin vaan. Sieltä nepparit löytyi ja samalla keksin että ehkä sen topin selkään voisi laittaakin nepparit! Käynti vanhemmilla ja iskän työkaluilla ja toppi on käyttövalmis!


Toppi on siis nimeltään Datura, ja kaava on ihanan Deer and Doen valikoimasta. Kaavaan kuuluu kaksi versioita topista, ja tein nyt ensin tämän aukollisen. Kankaat ja suunnitelmat kyllä löytyy tuohon toiseenkin... Tässä versiossa käytin palalaarista löytynyttä vaaleaa pellavaa. Livenä se on jotenkin likaisen valkoinen, vaikka sitten toisessa valossa onkin ihan puhtaan valkoinen. Outoa. Ohjeet löytyy englanniksi ja ranskaksi, ja koska vasta yhden ranskan kurssin käyneenä ranskani ei ole ihan vielä natiivitasolla, luin ohjeet englanniksi. Ohjeet oli hyvät ja simppelit. Ainoastaan vuoritetun yläosan olkainten ompelu oli haastavaa, mutta siihen olisi varmaan auttanut se ohjeiden luku eikä vaan ulkomuistista "kai se jotenkin näin meni?". Eli olat on ommeltu vastoin ohjeita, hyvältähän nuo kuitenkin näyttävät.

Seuraavaan versioon teen joitain sovitusmuutoksia (tällä kertaa olin liian laiska tekemään sovitusversiota), noin ylipäänsä kaava tuntuu kuitenkin sopivan minulle. Kaavassa on ehkä hitusen liikaa pituutta yläosassa, niin kyllä kaikissa valmisvaatteissakin minulla.


Muutakin pientä on valmistunut ja sain jopa aikaiseksi kuvauttaa niitä. Kun vielä saisi kirjoitettua postaukset niistä.