lauantai 25. toukokuuta 2013

Nimiäislahjoja

Helmikuussa neuloin silloin vielä syntymättömälle pienokaiselle punaisen hipster pipon. No nyt on pieni päässyt ulos maailmaan, ja minulle on suotu suuri ilo ja kunnia toimia lapsosen kummitätinä (vai miksi kutsutaan tällaista pakanaa? Kunniatäti? En tiedä mikä termi olisi korrekti, kun lastakaan ei kasteta. Mennään kummitädillä kunnes keksin paremman.). Lapsi on ihana ja kaikin puolin tietenkin täydellinen.


Nimiäislahjaa miettiessä, kävin läpi kaikki perinteiset kummilusikka ym hopeaesineet, mutta mikään ei tuntunut omalta jutulta. Samoihin aikoihin aloin pinnailemaan Pinterestissä erilaisia ristipistotöitä, ja mulla välähti. Teenkin ristopistoilla "syntymätaulun". Siinä vaiheessa alkoi jo aika painaa päälle, koska nimiäiset pidettäisiin aika nopealla aikataululla. Lisäksi samaan aikaan valmistauduin pääsykokeisiin, kävin vähän töissä ja kärsin kamalasta, lamauttavasta ihottumasta. Kuukauteen en pystynyt virkkaamaan, keski- ja pikkusormi olivat täysin pois pelistä. Aikatauluongelman takia päädyin simppeliin vaihtoehtoon, vaikka alkuperäissuunnitelma oli jotain vähän enemmän. Lopputulokseen olen silti tyytyväinen, tästähän tuli aika tyylikäs! Päätin, että en laita kangasta kehyksiin, vaan jätän sen kauniisiin kirjontakehyksiin. Pienen naulan avulla sen saa kivasti seinälle roikkumaan.


Uskon, että vanhemmat arvostavat tätä taulua enemmän kuin Adele itse, ja halusinkin ostaa jotain, josta myös Adele voi nauttia. Tulevaisuudessa sitten joko vanhemmat tai minä voin lukea Peppiä lapselle ja kun taidot riittävät, saa Adele nauttia Pepin seikkailuista itsekseenkin. Itse olen saanut Uppo-Nalle kirjoja omilta kummeiltani, joten kai tässäkin jotain perinnettä vaalitaan? Oma habitus on varsinkin nuorempana ollut tosi Pepin kaltainen pisamineen ja punertavine hiuksineen, että Peppi on aina ollut mieleinen minulle. Peppi on sitä paitsi loistava roolimalli nuorelle neidille!



Paketoin lahjat paksusta paperista tekemiini pusseihin, ympärille tietenkin pinkkiä nauhaa ja ruusukkeet! Kortin voisin vielä väsätä ja setti alkaa olla täydellinen.





Tässä muuten vielä näyte äitini ristipistoista. Mulla on vähän matkaa vielä tämmöseen urakkaan!