sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Teknistä apua kiitos!

Pari päivää sitten tuli ilmoitus että kuvatila blogissani on täynnä enkä voi enää lisätä kuvia. No, keksin sitten tehdä uuden käyttäjän. Uusi käyttäjä on nyt Google+ palvelun kautta, mikä sinänsä ei haittaa. Paitsi että kirjoitajana näkyy nyt koko nimeni. Ei tätä blogia kirjoiteta mitenkään anonyymisti, mutta silti haluaisin vaihtaa näkyvää nimeä. En ole vielä onnistunut (kiroan ton googlen alimpaan helvettiin...).
Onko mulla muita vaihtoehtoja saada lisää kuvatilaa? Maksaa en haluaisi, mutta sitäkin jo harkitsin. Flickr? Picasa? Ja ehkä myös jotkut for dummies-ohjeet näihin vaihtoehtoihin.

Joten siis kaino pyyntö, HELP ME!


Virkatut sydämet

Viimeksi tein joulukuusia, ja nyt oli sydämien vuoro. Ohjeen olen löytänyt netin syövereistä ja suomentanut itselleni. Ohje oli alunperin hollanniksi, josta siis käänsin sen englannin kautta suomeksi. Voin kertoa, että hetken vietin etsimässä virkkaustermejä hollanniksi... Sain ohjeen kuitenkin jotenkin käännettyä. Ehkä se ei ole aivan sama kuin alkuperäinen, mutta ainakin tällä ohjeella syntyy ihan hyvännäköisiä sydämiä. Näihin pulleisiin sydämiin olen siis virkannut kaksi sydäntä ja ommellut ne yhteen. Täytteenä käytin langanpätkiä. Mulla on tapana säästää kaikki päättelyistä jääneet langanpätkät ja käyttää niitä tälläisiin juttuihin. Ei ainakaan mene hyvää materiaalia hukkaan!

Ensimmäinen sydän


Nämä sydämmet on tehty samoista langoista, kuin edelliset kuusetkin. Houkuttaisi tehdä vielä muutama pinkki sydän ja kokeilla sydän-buntingia vaikka ystävänpäiväksi (Välihuomio, Google translatori kääntää buntingin keltasirkuksi...En siis tarkoita lintua, vaan sellasta viiri-viritelmää.).

Monsteri-pöksyt update, tuli vähän takapakkia. Olin lukenut ohjetta väärin ja jouduin purkamaan aika pitkälle tehdyn lahkeen kokonaan... Motivaatio on siis aika nollassa tällä hetkellä sen suhteen. Ehkä kuitenkin yritän neuloa vaikka illan Sinkkuelämää leffan lomassa.

maanantai 19. marraskuuta 2012

Virkatut joulukuuset

Tänään vapaapäivän kunniaksi olen istunut sohvalla katsomassa leffoja ja virkannut koko päivän. Parasta ajanvietettä jos minulta kysytään. Tällä kertaa olen taiteillut kuusia. Virkkasin joskus aikoja sitten yhden kuusen netistä löydetyn ohjeen mukaan. Ajattelin tehdä lisää samanmoisia, nämä sopisi myyntiin joulumarkkinoille. No, ohjetta ei enää löytynyt (ainakaan niin nopeasti kuin olisin halunnut), joten tein uuden kuusen suoraan mallista. Onneksi malli on tosi yksinkertainen ja onnistuinkin kai ihan hyvin. Tässä tehdään ikäänkuin kolmion muotoinen isoäidinneliö ja sille jalka. Nämä kuuset on tehty Debbie Blissin Baby Cashmerinosta ja 7 veljeksestä. Muistaakseni. Vihreä lanka on sellaista liukuvärjättyä, ja sillä saa musta kivan efektin kuuseen.



Tälläisiä yksinkertaisia virkkaustöitä tykkään tehdä aina telkkaria katsellessa. Mulla on vähän levottomat sormet eli pakko saada jotain tekemistä sormille koko ajan. Hyvähän tälläinenkin energia on purkaa käsitöihin. Seuraavaksi ajattelin tehdä sydän-koristeita. Olisin halunnut tehdä myös tähtiä, mutten ole löytänyt sopivaa ohjetta. Ehkä koitan vielä kehitellä jotain omaa versiota. Näistä tulee kuitenkin aika kivoja joulukoristeita, myyntiin tai itselle. Jos oikeen innostuisi, voisi laittaa näitä ketjusilmukkaketjuun ja tehdä kuusi-buntingin. Mikä on bunting suomeksi? Englannissa ollessa kaikkialla oli buntingeja, mutta en nyt keksi mikä se olisi suomeksi. Valaiskaa minua jos tiedätte!


Monsteri-pöksyt on nyt aloitettu, ja olen päässyt aika pitkällekin. Sen lisäksi pitäisi saada kuvattua uusi neuletakkini! Tein sen syyslomalla ihanasta merinovillasta. Koitan ehkä lahjoa jonkun ottamaan kuvia joku päivä. Tähän aikaan vuodesta ainoa vaihtoehto hyviin kuviin taitaa olla ulkokuvaukset? I'll take one for the team then...

torstai 15. marraskuuta 2012

TO DO

Syksyn aikana olen ehtinyt keräämään aikas pitkää inspiraatio-listaa/haluan tehdä tämän-listaa. Listalta löytyy kaikennäköistä ompelusta neulontaan ja virkkaukseen, kaulahuivista tilkkutäkkiin. Pinterest on saanut listan kasvamaan hallitsemattomasti, melkein pitää jo kieltää itseltä siellä käynti... No, jotta saisin omaankin päähän vähän selvemmäksi ideoiden osalta, ajattelin tehdä tännekin ihan listaa ideoista. Suurin osa näistä on siis netistä bongattuja, Pinterestistä tai Ravelrystä. Yritän parhaani mukaan linkitellä mahdollisia alkuperäisiä lähteitä.

TUNISIALAINEN VIRKKAUS
Tätä tekniikkaa käytin jo tumpuissa ja kännykkäpussukoissa, mutta nähtyäni tämän kuvan Pinterestissä, päätin että täytyy kokeillä myös huivina. Tässä nimenomaisessa huivissa minua viehättää värikkään langan ja harmaan yhdistelmä. Näyttää niiiiin kivalta! Täytyy varmaan haalia jostain vastaavia lankoja omaa huivia varten. Tekniikassa on vielä opeteltavaa siinä, että olen tähän asti tehnyt vain ympyrän muotoista "putkea" ja huivi tehtäisiin tasona... Ehkä katson noita youtube videoita.



MONSTERI-VILLAHOUSUT

Jälleen kerran Pinterest-löytö. Heti kun näin nämä, päätin että nää on tehtävä! Onneksi lähipiiristä löytyy ihana puolitoista vuotias jolle nämä voisi antaa joululahjaksi. Täytyy varmaan vaan vaihtaa vähän värejä. Tämä on varmaan seuraava projekti, jonka aloitan, jotta ne saadaan valmiiksi jouluksi. Ohje löytyykin sitten Ravelryn puolelta. Melkein himottais suurentaa ohjetta ja tehdä tälläiset ihan itellekin.



MAKSIHAME

Viime kesänä tein yhden maksihameen itselleni. Lähdin tähän trendiin vähän varauksella mukaan, koska oma tyylini on yleensä aika perus tylsä. Lisäksi kun pituutta on 156cm, helposti näyttää hukkuvan pitkiin helmoihin. Urheasti kuitenkin käytin tummansinistä trikoo-maksiani kesällä. Enkä kuollut, pitäis kokeilla useemminkin. Nyt voisin vuorostaan tehdä ihan kankaisen version, ja tämä hame näyttää just hyvältä! Tein joskus opiskellessa vähän samanhenkisen paperbag waist-hameen, jossa on myös rusettivyö, ja sitä olen käyttänyt ahkerasti. Tämän projektin onnistuminen riippuu suuresti siitä, löydänkö sopivaa kangasta. Oi Eurokankaan jumalat, olkaa kerrankin mun puolella! Tällähän ei ole kiire, koska en nää tätä mitenkään talvivaatteena, kevääksi sitten.


LÖKÖHOUSUT

Bongasin uusimmasta Moda-lehdestä tälläset (ainakin mun mielestä) salonkikelpoiset lökärit. Olen vähän haaveillut rennoista housuista joita voisin pitää töissä. Teen töitä kouluissa/eskareissa ja siellä joutuu aina kyykkimään jos minkälaisissa asennoissa kun leikkii lasten kanssa. Siellä aina arvostaa hyvin joustavia housuja, jotka ei tipu takaa paljastaen vähän liikaa. Farkut on jees (Levi's Curve iD<3) ja niitä mä käytänkin useimmiten, mutta olisi kiva saada vähän vaihtelua. Kotoa löytyy jo saumuri, jolla olisi kiva hurautella neuloksesta pökät, mutta joudun tämänkin asian kanssa rukoilemaan Eurokangas-jumalia. Pitäis saada jotain muuta kuin akryyliä tai villaa. Omani asustaisin varmasti alemman kuvan tapaan. Tai voisihan ne mennä myös ylemmän kuvan tapaan silkkipaidan kanssa.





SASHIKO-KIRJONTA

Tämä on se Japanilainen kirjonta, mistä olen ehkä joskus maininnutkin. Tällä kertaa otin selvää jopa nimestä, hyvä minä. Minä hyödyntäisin tätä tekniikkaa päiväpeiton/viltin tekemiseen. Ja nimenomaan tilkkutyönä. Ehkä niin että käyttäisin yksivärisiä ruutuja ja kirjottuja ruutuja sekasin. En ole juurikaan tilkkutöitä tehnyt, lukuunottamatta amiksessa tehtyjä tilkkuharjoituksia. Neulottuna olen tehnyt yhden peiton. Tällä hetkellä peitto on vaan ajatuksena ja ideana päässä, eikä mitään konkreettista suunnitelmaa ole. Mun silmää vaan miellyttää (yllättäen) tummansinisen ja valkoisen yhdistelmä. Täältä löysin muutaman kuvan jotka vastaa jotenkin sitä mitä olen suunnitellut.


Tälläisiä juttuja löytyis mun listalta. Onko jollain samanlaisia suunnitelmia? Näin talvea vasten varmaan kaikenlaiset talviasusteet on monella listan kärjessä. Itse ehdin omiin juttuihini paneutumaan varmaan vasta joululomalla. Tuomaan markkinat järjestetään 15.12 ja niitä varten on vielä tehtävä lisää tuotteita. Ehkä ne monsteri-housut on aloitettava aikasemmin...

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Pöllöt

Jaahas, olisiko aika palata blogin puolelle? Mua on pitänyt kiireisenä mm. nää kaverit jotka nyt haluisin esitellä myös teille. Olen siis tehnyt erilaisia virkattuja rintakoruja ja ponnareita. Yritin kehitellä jotain uutta mallia, kun törmäsin Pinterestissä virkattuihin pöllöihin ja linkin kautta löysin itseni ostamasta pdf-ohjetta Etsystä. Nämä pöllöt on todella helppotekoisia, virkkaamiseen menee n. 15min. Muutin ohjetta jonkun verran, että sain oman näköisiä pöllöjä. Päätin tehdä silmät ja nokan huovasta, virkkauksen sijaan.


Näitähän voisi tehdä kaikissa sateenkaaren väreissä ja eri yhdistelmillä, näissä kuvissa on vain muutama vaihtoehto joita olen kokeillut. Takana on rintaneula huovan avulla kiinnitettynä. Pöllön voi lisätä paitaan, takkiin, laukkuun... You name it. Olen myynyt näitä jo kymmeniä, tuntuvat olevan tämän vuoden hitti! Nyt täytyy alkaa tehtailemaan taas lisää Tuomaan markkinoita varten! Jos jotain lukijaa kiinnostaa pöllön osto, saa ottaa kommenttiboksin kautta yhteyttä tai vierailla Etsy-shopissani, linkki löytyy oikealta.