torstai 15. marraskuuta 2012

TO DO

Syksyn aikana olen ehtinyt keräämään aikas pitkää inspiraatio-listaa/haluan tehdä tämän-listaa. Listalta löytyy kaikennäköistä ompelusta neulontaan ja virkkaukseen, kaulahuivista tilkkutäkkiin. Pinterest on saanut listan kasvamaan hallitsemattomasti, melkein pitää jo kieltää itseltä siellä käynti... No, jotta saisin omaankin päähän vähän selvemmäksi ideoiden osalta, ajattelin tehdä tännekin ihan listaa ideoista. Suurin osa näistä on siis netistä bongattuja, Pinterestistä tai Ravelrystä. Yritän parhaani mukaan linkitellä mahdollisia alkuperäisiä lähteitä.

TUNISIALAINEN VIRKKAUS
Tätä tekniikkaa käytin jo tumpuissa ja kännykkäpussukoissa, mutta nähtyäni tämän kuvan Pinterestissä, päätin että täytyy kokeillä myös huivina. Tässä nimenomaisessa huivissa minua viehättää värikkään langan ja harmaan yhdistelmä. Näyttää niiiiin kivalta! Täytyy varmaan haalia jostain vastaavia lankoja omaa huivia varten. Tekniikassa on vielä opeteltavaa siinä, että olen tähän asti tehnyt vain ympyrän muotoista "putkea" ja huivi tehtäisiin tasona... Ehkä katson noita youtube videoita.MONSTERI-VILLAHOUSUT

Jälleen kerran Pinterest-löytö. Heti kun näin nämä, päätin että nää on tehtävä! Onneksi lähipiiristä löytyy ihana puolitoista vuotias jolle nämä voisi antaa joululahjaksi. Täytyy varmaan vaan vaihtaa vähän värejä. Tämä on varmaan seuraava projekti, jonka aloitan, jotta ne saadaan valmiiksi jouluksi. Ohje löytyykin sitten Ravelryn puolelta. Melkein himottais suurentaa ohjetta ja tehdä tälläiset ihan itellekin.MAKSIHAME

Viime kesänä tein yhden maksihameen itselleni. Lähdin tähän trendiin vähän varauksella mukaan, koska oma tyylini on yleensä aika perus tylsä. Lisäksi kun pituutta on 156cm, helposti näyttää hukkuvan pitkiin helmoihin. Urheasti kuitenkin käytin tummansinistä trikoo-maksiani kesällä. Enkä kuollut, pitäis kokeilla useemminkin. Nyt voisin vuorostaan tehdä ihan kankaisen version, ja tämä hame näyttää just hyvältä! Tein joskus opiskellessa vähän samanhenkisen paperbag waist-hameen, jossa on myös rusettivyö, ja sitä olen käyttänyt ahkerasti. Tämän projektin onnistuminen riippuu suuresti siitä, löydänkö sopivaa kangasta. Oi Eurokankaan jumalat, olkaa kerrankin mun puolella! Tällähän ei ole kiire, koska en nää tätä mitenkään talvivaatteena, kevääksi sitten.


LÖKÖHOUSUT

Bongasin uusimmasta Moda-lehdestä tälläset (ainakin mun mielestä) salonkikelpoiset lökärit. Olen vähän haaveillut rennoista housuista joita voisin pitää töissä. Teen töitä kouluissa/eskareissa ja siellä joutuu aina kyykkimään jos minkälaisissa asennoissa kun leikkii lasten kanssa. Siellä aina arvostaa hyvin joustavia housuja, jotka ei tipu takaa paljastaen vähän liikaa. Farkut on jees (Levi's Curve iD<3) ja niitä mä käytänkin useimmiten, mutta olisi kiva saada vähän vaihtelua. Kotoa löytyy jo saumuri, jolla olisi kiva hurautella neuloksesta pökät, mutta joudun tämänkin asian kanssa rukoilemaan Eurokangas-jumalia. Pitäis saada jotain muuta kuin akryyliä tai villaa. Omani asustaisin varmasti alemman kuvan tapaan. Tai voisihan ne mennä myös ylemmän kuvan tapaan silkkipaidan kanssa.

SASHIKO-KIRJONTA

Tämä on se Japanilainen kirjonta, mistä olen ehkä joskus maininnutkin. Tällä kertaa otin selvää jopa nimestä, hyvä minä. Minä hyödyntäisin tätä tekniikkaa päiväpeiton/viltin tekemiseen. Ja nimenomaan tilkkutyönä. Ehkä niin että käyttäisin yksivärisiä ruutuja ja kirjottuja ruutuja sekasin. En ole juurikaan tilkkutöitä tehnyt, lukuunottamatta amiksessa tehtyjä tilkkuharjoituksia. Neulottuna olen tehnyt yhden peiton. Tällä hetkellä peitto on vaan ajatuksena ja ideana päässä, eikä mitään konkreettista suunnitelmaa ole. Mun silmää vaan miellyttää (yllättäen) tummansinisen ja valkoisen yhdistelmä. Täältä löysin muutaman kuvan jotka vastaa jotenkin sitä mitä olen suunnitellut.


Tälläisiä juttuja löytyis mun listalta. Onko jollain samanlaisia suunnitelmia? Näin talvea vasten varmaan kaikenlaiset talviasusteet on monella listan kärjessä. Itse ehdin omiin juttuihini paneutumaan varmaan vasta joululomalla. Tuomaan markkinat järjestetään 15.12 ja niitä varten on vielä tehtävä lisää tuotteita. Ehkä ne monsteri-housut on aloitettava aikasemmin...

2 kommenttia:

  1. Onko sinulla ohjetta suomeksi nuihin villahousuihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei valitettavasti ole :/ Aloitin housujen teon tänään ja jos onnistuvat, voisin tietenkin jonkinlaisen ohjeen väsätä. Tähän mennessä ohjeet englanniksi ovat olleet ihan helposti ymmärrettävissä!

      Poista