maanantai 17. syyskuuta 2012

Niitti-paita

Selailin muutama viikko sitten (vai kuukausi?) H&Mn kuvastoa ja iskin silmäni muutamaankin paitaan jossa oli taas se Peter Pan kaulus ja koristeena niittejä tai paljetteja. Lisäksi ihastuin yllättäen viininpunaiseen väriin. No ajatus muhi päässä ja tilasinkin Ebaystä pyöreitä niittejä. Kangaskauppaan lähdin mielessäni viininpunainen college (harkitsin myös sifonkia, mutta päädyin siihen että college on mukavampi päällä.). Yllättäen Eurokangas petti taas odotukseni, eikä viininpunaista collegea ollut. Otin sitten kermanvalkoista collegea, tykkään tästäkin tosi paljon.


Kaavoina käytin omaa peruskaavaani, ja kuosittelin mallin niin, että siihen jäi vain rintalaskokset ja halkio taakse ylös. Halusin siis vähän löysemmän mallin. Eikä collegeen oikein kuulukaan tyköistuva malli. Kauluksen kanssa taistelin hetken, mutta lopulta sain siihen sopivan mallin. Lisäksi vielä muotokaitale ja hihat ja ompelu alkakoon! Käytin saumoihin saumuria ja täytyy sanoa että valmista tuli ihanan nopeasti! Halkioon ompelin vanhan napin ja pätkän collegea sulkusysteemiksi. Kaulukseen laitoin ohutta puuvillakangasta tukikankaaksi (ei ollut silitettävää valkoista tukikangasta varastossa), jotta se ei venyisi niittejä kiinnitettäessä. Kiinnitin niitit ennenkuin ompelin kauluksen kiinni paitaan, koska halusin niittien hakaset piiloon kauluksen sisälle. Kauluksen saumavarat käänsin muotokaitaleen avulla ja laitoin tikkauksen reunaan pitämään kaiken paikoillaan. Lopuksi ompelin vielä helman ja hihansuut kolmipiste siksakilla.Pidän lopputuloksesta todella paljon ja paitaa olen ehtinyt pitämäänkin jo muutaman kerran (näkee rypyistä..). Tämä oli päällä mm. siellä käsityömessuilla. Niittejä jäi vielä varastoon reilusti, täytyy keksiä niille jotain käyttöä.


Pidin oikeen kunnon photo shootit ja kuvasin samalla vähän muitakin juttuja. Tosi hankala löytää hyvää kuvauspaikkaa jossa riittäisi valoa. Ja nyt on kuitenkin vielä ihan valoisaa. Mites sitten talvella, sitä en tiedä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti